Vin de Panciu, rafinat, premiat, mereu special.
Drumul din vie până la sticla de vin premiată este lung, plin de provocări dar și cu satisfacții. Munca în vie este permanentă, asiduă, uneori nevăzută, niciodată ușoară dar care, la final, împlinește toate eforturile depuse pe tot parcursul anului.
Provocarea de a face un vin mereu bun este și mai mare în podgoria Panciu, poate cea mai vestită podgorie a țării acolo unde, timp de secole, s-au dezvoltat și perfecționat tehnici de producere a vinurilor, tradiția locului fiind mereu un standard al calității.
Podgoria noastră are condiții specifice de climă, sol și relief, umiditatea echilibrată, excelenta expunere la soare și textura solurilor asigură proprietăți extrem de favorabile culturii viței de vie, soiurile de aici producând unele din cele mai bune vinuri albe din țară și nu numai, cu aciditate ridicată și calitate superioară, cunoscute în limbajul popular ca Vin de Panciu.
Povestea din spatele paharului de vin bun de Panciu este mereu frumoasă pentru că la Moșia Panciu, lucrurile se fac pe îndelete, utilizând tehnologia modernă dar respectând tradițiile viti-vinicole ale zonei, fiecare pas din procesul de produce a vinului fiind făcut calculat, cu pasiune și dedicație.
Călătoria spre vinul de o calitate deosebită începe recoltarea strugurilor realizată manual sau automat cu mașina Pellenc, selecția fiind făcută cu atenție la detalii, la momentul optim de coacere, atunci când zaharurile sunt în echilibru cu aciditatea strugurilor. Este un proces riguros de selecție a celor mai sănătoși struguri, moment esențial pentru calitatea viitorului vin. Se trece apoi la desciorchinarea strugurilor și zdrobirea lor cu ajutorul echipamentelor moderne, care asigură precizie și păstrează prospețimea boabelor de struguri.
Urmează alte două etape foarte importante în producerea unui vin de calitate, vin de Panciu, fermentarea și maturarea. Acestea se realizează în tancuri de oțel cu temperatură controlată, fermentarea realizându-se când zaharurile se transformă în alcool, vinurile roșii și cele rose împreună cu pielița strugurilor lor în perioade variate de timp, formându-se culoarea, aroma și taninul. Vinurile albe sunt presate și fermentate primele, de obicei, fără pielița strugurilor. Ele sunt fermentate la temperaturi mai joase decât vinurile roșii pentru a putea păstra prospețimea și aromele florale.
Se continuă cu mai multe etape în care strugurii sunt presați, se încheie prima fermentare a celor roșii (cei albi sunt presați înainte de fermentare), majoritatea roșiilor beneficiază și de o a doua fermentare care contribuie cu alte noi proprietăți calitative pentru noul vin. Cele mai multe dintre vinurile albe și cele roze au parte de o stabilizare la rece, când vinul este ținut la temperatură scăzută timp de mai multe zile. Acest moment protejează calitatea și aromele vinurilor.
Vinurile roșii sunt lăsate să se matureze. Asta înseamnă dezvoltarea complexității aromei și a texturii bogate. La noi în cramă, maturarea se face fie în baricuri de stejar fie în tancurile de oțel, timp de mai multe luni sau chiar ani. Astfel se pot obține vinuri premium, apreciate de consumatori și premiate în cadrul concursurilor de specialitate.
Îmbutelierea și păstrarea în cele mai bune condiții a sticlelor de vin sunt alte etape deosebit de importante în evoluția unui vin de calitate, așa cum este al nostru vin de Panciu. Este important standardul strict pentru fiecare sticlă de vin mai ales că, după îmbuteliere, ne întâlnim cu perioada de maturare în sticlă ce poate dura luni până la câțiva ani, interval în care vinului îi crește savoarea. Atenția la condițiile de păstrare, temperatura, umiditatea și lumina, sunt decisive pentru a produce un vin de calitate excelentă.
Acest vin de Panciu creat de crama noastră, păstrând la fiecare pas tradiția locurilor și folosind tehnologia modernă într-o combinație armonioasă, ne aduce satisfacția de a fi artizani de vinuri, premium și premiate dar, mai întâi, vinuri unice, cu caracter puternic și distinct.
Vă așteptăm în crama Moșia Panciu pentru povesti despre vinurile noastre și de a gusta din aromele lor bogate!
Suntem și vom rămâne mereu fideli adevăratelor valori, prin crearea unor vinuri de excepție care reflectă întocmai caracteristicile și beneficiile unice ale podgoriei Panciu. Iar…
Regulamentul loteriei publicitare ”Concurs de Paște!” 1. Organizatorul Organizatorul loteriei publicitare ”Concurs de Paște!” este SC Vinuri Pancene SA (Moșia Panciu), cu sediul în Str….
Drumul din vie până la sticla de vin premiată este lung, plin de provocări dar și cu satisfacții. Munca în vie este permanentă, asiduă, uneori…
Vinurile noastre au strălucit la Concursul Național Vin Bag-in-Box 2024, primind premii și aprecieri de la specialiști. Chardonnay sec 2022 a fost distins în…
Reina Ice Wine vinul perfect de desert! Eiswein cum este denumit în Germania și Austria, Icewine sau Ice Wine cum îl denumesc canadienii, americanii sau…
Vinurile noastre premium vă așteaptă să le savurați și cumpărați în noul nostru magazin deschis pe str. Calea Moșilor nr. 268 din București! Savoarea inconfundabilă…
La Mosia Panciu, toamna culegem recolta din vie, dar și premiile de la cel mai renumit și longeviv eveniment de profil din țară, Concursul din…
Obiceiurile bune se țin pentru că merită! A doua ediție a evenimentului “Tehnologii fără granițe în viticultură” organizat de #MosiaPanciu și Corteva Agriscience ne-a bucurat…
Tipul de vin alb este unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de vin, fiind și printre cele mai preferate de consumatori. Este un tip…
Pentru o seară de ținut minte alege vinurile bune de Panciu de la Moșia Panciu iar evenimentul tău sigur va fi o distracție pe cinste,…
Vinul roze a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, fiind consumat în special pe timpul verii, fiind un vin tonic care…
Vin roșu ca recomandare de la Moșia Panciu? Vă propunem sortimentele noastre, un vin de calitate din renumita podgorie Panciu a județului Vrancea, vinul roșu…